Jövőre leáll a Microsoft Teams a régi androidos mobilokon

Microsoft Teams
Vágólapra másolva!
2022-ben fejeződik be a régebbi Androidot futtató okostelefonok támogatása.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi időben már sokkal többen dolgoznak otthonról, távmunkában, így aztán egyes cégeknél nagy divat lett speciális szoftvert használni a belső üzleti kommunikációra is. Ebből többek között a Microsoft Teams is profitált, több millió új felhasználó formájában. Sokan pedig androidos mobilon használják a szolgáltatást.

A Microsoft nemrég bejelentette, hogy a régebbi Android rendszert futtató mobilok támogatását megszünteti jövőre, a Microsoft Teams esetében.

Microsoft Teams Forrás: zdnet

Így az Android 5, Android 6 és Android 7 főrendszereket futtató készülékek (2014 és 2016 között jelentek meg), többé nem támogatják majd a Microsoft Teams appot. Sorrendben márciusban, júliusban és szeptemberben szűnik meg a támogatás. Ekkor a letöltési lehetőség megszűnik, két hónapos türelmi idővel. Azt nem árulta el a Microsoft, hogy az app működését ténylegesen mikor állítja le. Annyi viszont igen, hogy az 1 évnél régebbi verziók esetében figyelmeztetéseket küld majd a felhasználóknak. Sokan így kényszerhelyzetbe kerülhetnek, és mobilt kell majd vásárolniuk, ha kitartanának a Teams mellett.