Magyarázza a Macek hiányzó funkcióit az Apple

apple macbook pro 2021 laptop notebook
Apple MacBook Pro (2021)
Vágólapra másolva!
Egyszerű okokból nem kínálnak érintőkijelzőt és Face ID-t a legújabb laptopjai.
Vágólapra másolva!

Hivatalos információk érkeztek az Apple térfeléről a The Wall Street Journal jóvoltából, az új MacBook Prókról írt tesztjében sikerült megszólaltatnia a vállalat egyes felsővezetőit. Ugyan az új M1 Pro és M1 Max rendszerlapkákat használó modelleket jól fogadta a sajtó és a nagyközönség, azonban sokakban felmerült, hogy miért nem érhetőek el érintőkijelzővel és Face ID arcfelismeréssel, miközben az efféle megoldások hétköznapivá váltak a prémium windowsos laptopok körében, többek közt ezeket a kérdéseket firtatta a kiadvány.

Apple MacBook Pro (2021) Forrás: Apple

Az érintőkijelző elhagyásának igen egyszerű oka, hogy az Apple semmi értelmét sem látja a használatának. John Ternus, a vállalat hardvertervező részlegének felelős alelnöke szerint az iPad a világ legjobb érintéses vezérlésre tervezett számítógépe, míg a Mac termékeket specifikusan indirekt kezelésre optimalizálták, és nem látnak rációt ennek a helyzetnek a megváltoztatásában.

Ez érthető, ám a Face ID arcfelismerés hiánya már érdekesebb kérdés, hiszen az megkönnyíthetné és felgyorsíthatná a felhasználói fiókba való bejelentkezést. Erre a kérdésre Tom Boger, a Mac és iPad termékek marketinges elnöke válaszolt, magyarázata alapján a MacBookokon lévő Touch ID ujjlenyomat-olvasó nagyon kényelmes, hiszen úgy is a billentyűzet környékén vannak a számítógépezők kezei.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!