Könnyebb lett asztali gépről használni a WhatsApp üzenetküldőt

WhatsApp
Vágólapra másolva!
Immáron online állapotban lévő okostelefon nélkül is össze lehet kapcsolni az eszközöket.
Vágólapra másolva!

A WhatsApp hónapok óta tesztel egy funkciót, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók a fiókjukat másodlagos eszközökhöz kapcsolva, azokon is küldjenek és fogadjanak üzeneteket – anélkül, hogy az elsődleges okostelefon elérné az internetet.

A funkció a napokban végre hivatalosan is megjelent, az androidos és az iOS-es frissítésbe is bekerült. Ezt megelőzően más eszközön vagy az asztali gép böngészőjében csak akkor működött a funkció, ha a fő mobil online állapotban volt.

WhatsApp Forrás: screenrant

A funkció használatához a lehetőséget engedélyezni kell, a menüben még mindig bétaként van feltüntetve. Ezután az előző eszközöket lekapcsolja a rendszer, az újat pedig hozzáadja. Ha az okostelefon nem éri el az internetet, a kapcsolt eszközön akkor is működik majd a WhatsApp, titkosítással együtt. A lehetőség 14 napig adott, utána a fő mobilnak ismét csatlakoznia kell az internethez.

A funkció így ideális lehet, ha valakinek például lemerült a telefonja, de gépközelben van – iOS-en használt programnál ugyanakkor korlátozás, hogy a kapcsolt eszköz nem törölhet beszélgetéseket vagy üzeneteket, továbbá második mobilhoz vagy tablethez sem kapcsolható a WhatsApp.