Blokkolhatóvá tette a felhasználókat a Spotify

spotify, zene, tini, tinédzser, okostelefon, streaming
Egy német felmérés szerint a kiskorúak negyede naponta több órát is okostelefonozik.
Vágólapra másolva!
Évekbe tellett a rendkívül egyszerű funkció implementálása.
Vágólapra másolva!

A Spotify emberemlékezet óta rendelkezik egy fapados közösségi komponenssel, a felhasználók képesek követni másokat, megtekinthetik a hallgatási előzményeiket és az általuk összeállított lejátszási listákat, már amennyiben publikusak ezek az információk. A hallgatási előzmények a privát zenehallgatás aktiválásával rejthetőek el mások elől, míg a lejátszási listák privátra állíthatóak.

A kép csak illusztráció Forrás: Spotify

Ennek megfelelően a zenestreamelő mindig is lehetőséget biztosított a szolgáltatásbeli tevékenységek mások elöli elrejtésére, ám egyes felhasználók évek óta kérték mások könnyű és gyors blokkolásának a lehetőségét, például mert azok felhasználják a zenehallgatási előzményeiket a zaklatásuk során. Most végre sikerült eljutni a funkció implementálásáig, a profiloldalaikat behozva blokkolhatóvá váltak a kívánt felhasználók, a letiltásukat követően nem látnak többé semmit a blokkoló fél profiloldalán.

Ez a fajta blokkolás eddig is lehetséges volt, de csak az ügyfélszolgálaton keresztül.

Természetesen a zaklatók képesek lehetnek regisztrálni maguknak egy másik felhasználói fiókot, majd azzal újból „bekövetni" a zaklatott felet. Feltehetően részben emiatt nem foglalkozott éveken át a funkciókéréssel a Spotify, a blokkolás ilyen formában csak a nem elkötelezett zaklatók ellen ér bármit is. Jobb lenne inkább úgy átalakítani az egész közösségi komponenst, hogy lehetőség legyen csak jóváhagyott személyekkel megosztani a hallgatási előzményeket és a lejátszási listákat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!