Nem fogja meghosszabbítani a fizetségért elérhető támogatását.

A Microsoft szerint az előzetesen közölt álláspontjának megfelelően tényleg az életciklusának legvégén jár a 2009-ben piacra dobott Windows 7. Az operációs rendszer normál támogatása 2015 januárjában szűnt meg, ám 2020 januárjáig készültek hozzá mindenki számára elérhető biztonsági javítások.

A kép csak illusztrációForrás: AFP/Timothy A. Clary

Ennek megfelelően az otthoni és a tipikus üzleti felhasználók gépein múlt januárban véget ért a Windows 7 pályafutása, számukra az újabb operációs rendszerre való átállást javasolja a Microsoft. Ettől független a valóságra reflektálva a nagyvállalati és állami ügyfelek számára indított egy kiterjesztett támogatási programot, számukra három további éven át vállalta a javítások elkészítését a rendszerhez, a patchekhez évente emelkedő licencdíjért férhetnek hozzá az ügyfelek.

Persze kérdéses volt, hogy a Microsoft hajlandó lesz-e az ígéretének megfelelően 2023 januárjában tényleg és végleg elengedni a Windows 7 kezét, ezt a szándékát erősítette meg most a vállalat. Viszont a Windows Server 2008 esetében kénytelen volt kiterjeszteni egy újabb évvel a fizetségért igénybe vehető támogatást, ahhoz 2014 januárjáig készít biztonsági frissítéseket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!