Jön a britekhez a kasszamentes élelmiszerbolt

fagyasztott áru szupermarket élelmiszerbolt
Vágólapra másolva!
Az Amazon technológiáját szerezte be a SmartShop Pick & Go üzletéhez a Sainsbury's.
Vágólapra másolva!

Megjelenik a briteknél is az Amazon kasszamentes élelmiszerboltja. Az Egyesült Államokban már jó ideje tesztelhető üzletekbe egy QR-kód leolvasását követően bemehetnek a regisztrált ügyfelek, magukhoz vehetik a kívánt holmikat, majd a bolt elhagyása után a rendszer megterheli a bevásárlás összegével a bankkártyájukat. Ezt a vevők totális és automatizált megfigyelése teszi lehetővé, az Amazon kamerákkal követi a tevékenységeiket, a náluk maradt termékeket pedig a távozásukat követően kiszámlázza nekik.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

A vevőknek gyorsabb és kényelmesebb bevásárlási élménnyel, a boltok számára pedig bevételnövekedéssel és bérköltségbeli csökkenéssel kecsegtető megoldást az Egyesült Királyságban elsőként a Sainsbury's kezdi majd el tesztelni, az Amazontól licencelt technológiát felhasználva.

A vállalat SmartShop Pick & Go üzlete London High Holborn utcájában található, a saját alkalmazottaival már próbálgatja a benne lévő technológia működését. A különleges bolt nyilvános megnyitásának várható dátumát egyelőre nem árulta el a Sainsbury's.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!