Mostantól évi egy funkciófrissítést kap az operációs rendszer.

Kevés fanfár közepette végre elérhetővé vált a Windows 10 November 2021 Update, az operációs rendszer legújabb főverziója a 21H2 jelzést kapta. A szoftver hullámokban válik majd elérhetővé a Windows Update szolgáltatáson keresztül az olyan Windows 10-es számítógépekre, amelyek inkompatibilitás miatt (hivatalosan) nem állíthatóak át a Windows 11-re.

A kép csak illusztrációForrás: Lisa Fotios / Pexels

Szokás szerint az operációs rendszer manuálisan is telepíthető, a letöltési oldaláról beszerezhető a frissítési folyamat elindítására használható alkalmazás, továbbá a telepítő pendrive vagy DVD létrehozására kitalált segédprogram.

A Windows 10 November 2021 Update minden idők egyik legkisebb jelentőségű frissítése, három említésre méltó új funkcióval érkezik: támogatja a biztonságosabb wifis kapcsolatok létrehozása érdekében a WPA3 H2E szabványt, a biometrikus hitelesítéshez ragaszkodó rendszergazdák könnyebben beüzemelhetik távolról a munkaállomásokat, továbbá GPU-gyorsítást kapott a Windows Subsystem for Linux.

További változtatás, hogy a Microsoft innentől kezdve évi kettő helyett egyetlen nagyobb frissítést fog kiadni a Windows 10-hez, a Windows 11-hez hasonlóan jövő ősszel érkezik majd belőle újabb főverzió.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!