Szorul a hurok Bobby Kotick nyaka körül

Blizzard HQ
Vágólapra másolva!
Precedens nélküli módon nyíltan kritizálta a PlayStation-főnök az Activision vezérét.
Vágólapra másolva!

A The Wall Street Journal jóvoltából a héten újabb leleplezések rázták meg a nyár végén szexuális zaklatási és megkülönböztetési botrányok által maguk alá temetett Activision Blizzard játékkiadót. A beszámoló alapján Bobby Kotick vezérigazgató többek közt személyesen mentett meg a kirúgástól egy szexuális zaklatásban bűnösnek talált stúdióvezetőt, más háta mögé bújva írt felháborító belsős e-mailt, továbbá fő oka volt annak, hogy három hónap után felmondott a Blizzard első női felsővezetője.

Blizzard HQ Forrás: Blizzard

A cikk megjelenését követően a Blizzard olyan 150 alkalmazottja egy hirtelen jött tüntetésen követelte Kotick távozását, röviddel később pedig az Activision Blizzard részvényeseinek egy csoportja is lemondásra szólította fel Kotickot, méghozzá az igazgatótanács két másik tagjával együtt.

Mindeközben a dolgozók mellett a média egy része is rámutatott, hogy a Kotick által nemrég tűzoltási célból kitalált zéró toleranciás szabályok értelmében most magának a vezérigazgatónak is távoznia kell. A felvetésre az volt a vállalati reakció, hogy Kotickra nem vonatkoznak a szabályok.

Az új fejleményekkel olyan szintre súlyosbodott a botránysorozat, hogy az Activision Blizzard üzleti partnerei sem képesek többé kimaradni belőle, rájuk is rossz fényt vet a hallgatás.

Emiatt precedens nélküli lépést téve a Sony Interactive Entertaiment elnökeként és vezérigazgatójaként működő Jim Ryan belső levélben tudatta a PlayStation-üzletág dolgozóival, miszerint őt és többi felsővezetőt is elkeserítette és sokkolta a leleplező cikk, az Activision Blizzard az elmúlt években nem tett eleget a szexuális zaklatási és megkülönböztetési problémáinak kezelése érdekében.

A PlayStation-üzletág felsővezetése formálisan felvette a kapcsolatot a játékkiadóval: jelezték az aggodalmukat a helyzettel kapcsolatban, információkat kértek a megoldásának részleteiről, továbbá közölték, hogy elégtelennek tartják a WSJ leleplező cikkére adott hivatalos állásfoglalást.

Egyértelműen kezd forró lenni Bobby Kotick talpa alatt a talaj.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!