Heteken belül mindegyik Game Pass Ultimate előfizető elérheti majd.

Újabb nagy lépést tett a felhős játékfuttató szolgáltatásának univerzális elérhetővé tétele felé a Microsoft, hamarosan az Xbox One és az Xbox Series konzolokon is használható lesz a Game Pass Ultimate havidíjas előfizetés részét képező lehetőség. Jelenleg Android és iOS rendszerű mobileszközökön, továbbá számítógépeken vehető igénybe az xCloud.

Forrás: Microsoft

Elsőre furcsán hathat, hogy pont a saját Xbox konzoljait sorolta hátra a fontossági sorrendben a Microsoft, ám a felhős játékfuttatás részben a hálózati késleltetés miatt tipikusan rosszabb élményt nyújt, mintha a tévé alatt terpeszkedő konzolon futna a játék. Az xCloudban elérhető játékokat az xboxosok képesek a klasszikus módon letölteni a konzoljukra, így számukra nincs különösebben értelme a felhős futtatásnak.

A Microsoft inkább csak azzal kívánja reklámozni számukra a szolgáltatást, hogy így gyorsan kipróbálhatják az ismeretlen játékokat, hogy ne kelljen feleslegesen letölteniük azokat. Plusz idővel a szolgáltatás lehetővé teheti az Xbox One-nal rendelkezők számára, hogy játsszanak az Xbox Series gépekre megjelent termékekkel.

Első körben most csak a Game Pass Ultimate előfizetők egy része számára vált elérhetővé az xboxokon a felhős játékfuttatás, ám elvileg néhány héten belül mindenkinél aktív lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!