Megjött Xbox konzolokra a felhős játékfuttatás

microsoft xcloud xbox game pass ultimate
Kezdődik számítógépeken és az Apple eszközein az xCloud tesztelése
Vágólapra másolva!
Heteken belül mindegyik Game Pass Ultimate előfizető elérheti majd.
Vágólapra másolva!

Újabb nagy lépést tett a felhős játékfuttató szolgáltatásának univerzális elérhetővé tétele felé a Microsoft, hamarosan az Xbox One és az Xbox Series konzolokon is használható lesz a Game Pass Ultimate havidíjas előfizetés részét képező lehetőség. Jelenleg Android és iOS rendszerű mobileszközökön, továbbá számítógépeken vehető igénybe az xCloud.

Forrás: Microsoft

Elsőre furcsán hathat, hogy pont a saját Xbox konzoljait sorolta hátra a fontossági sorrendben a Microsoft, ám a felhős játékfuttatás részben a hálózati késleltetés miatt tipikusan rosszabb élményt nyújt, mintha a tévé alatt terpeszkedő konzolon futna a játék. Az xCloudban elérhető játékokat az xboxosok képesek a klasszikus módon letölteni a konzoljukra, így számukra nincs különösebben értelme a felhős futtatásnak.

A Microsoft inkább csak azzal kívánja reklámozni számukra a szolgáltatást, hogy így gyorsan kipróbálhatják az ismeretlen játékokat, hogy ne kelljen feleslegesen letölteniük azokat. Plusz idővel a szolgáltatás lehetővé teheti az Xbox One-nal rendelkezők számára, hogy játsszanak az Xbox Series gépekre megjelent termékekkel.

Első körben most csak a Game Pass Ultimate előfizetők egy része számára vált elérhetővé az xboxokon a felhős játékfuttatás, ám elvileg néhány héten belül mindenkinél aktív lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!