Nem tapasztalt komoly problémát az első hullám során a Microsoft.

A vártnál gyorsabban juthat el a kompatibilis számítógépekre a Windows 11. A Microsoft állítása szerint az első hullámban a Windows 10-ről már frissítettek oroszlánrészt pozitív visszajelzéseket küldtek, rendben végigment náluk a telepítés, és magával az új rendszerrel sincs nagy problémájuk.

A kép csak illusztrációForrás: Microsoft

Ennek megfelelően a vállalat nem látja értelmét az eredeti ütemterv tartásának, helyette jelentősen fel fogja gyorsítani a rendszer kiadását, a jelenlegi elképzelései szerint 2022 közepére minden kompatibilis számítógépen megjelenik majd az értesítés a Windows 11 azonnali telepíthetőségéről.

Jelen pillanatban a hardveres inkompatibilitás mellett két szoftveres blokk akadályozhatja meg a telepítést: az Intel Smart Sound Technology (SST) audió illesztőprogram egyes régebbi változatai, továbbá a VirtualBox / Hyper-V / Windows Hypervisor virtualizációs szoftverek megléte esetén nem hajtható végre az installáció.

További érdekesség, hogy a Windows 11-re való könnyű frissítéshez nem szükséges a Windows 10 legújabb változatát használni, a decemberben nyugdíjba vonuló Windows 10 May 2020 Update (2004) változattól kezdve érhető el a közvetlen telepítési lehetőség.

A Windows 11-gyel nem kompatibilis számítógépek tulajdonosai maradnak a Windows 10-en, a Microsoft még négy évig támogatni fogja azt, a héten sikerült kiadnia a Windows 10 November 2021 Update főverziót belőle.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!