Kiszivárogtak a legolcsóbb Radeon videókártyák

amd radeon rx 6600 videokártya grafikus kártya
AMD Radeon RX 6600
Vágólapra másolva!
Megkötések mellett mindkettő elégséges lehet Full HD-s játékra.
Vágólapra másolva!

Minden jel arra utal, hogy a belátható jövőben újból lehetnek komolyan vehető videókártyák a 200 dolláros árszegmensben, az Intel potenciálisan 179 dollár körüli Arc modelljének egyelőre csak az AMD fog biztosan konkurenciát állítani.

A kép csak illusztráció (AMD Radeon RX 6600) Forrás: Sapphire

A VideoCardz jóvoltából most aránylag részletes információk érkeztek a Radeon RX 6400 és Radeon RX 6500 XT modellekről, mindkettő a Navi 24 kódnevű grafikus processzort használhatja, az RDNA2 architektúrának köszönhetően pedig erősen limitált teljesítménnyel, de még a ray tracinget is támogathatják. A gyorsabb modellben 1024 stream processzor, a lassabbikban pedig 768 stream processzor dolgozhat.

A forrás szerint mindkét termék 4 GB GDDR6 videómemóriát kaphat, méghozzá 64 bites adatsínen. Az utóbbi nem hangzik jól, de várhatóan 14 Gbps sebességű memóriachipek dolgozhatnak rajtuk, a 112 GB/s átviteli sebesség korrekt párosítás lehet a grafikus processzoraik általános sebessége mellé.

Nem túlságosan fájó megkötések mellett elfuthatnak rajtuk Full HD felbontásban a játékok.

Ha minden igaz, akkor az új Radeonok 2022 első negyedévében debütálhatnak, először a Radeon RX 6500 XT kerülhet forgalomba, a testvére röviddel később követheti majd. A várható ajánlott áraikról nem tudott információval szolgálni a forrás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!