USB-C portra válthat az iPhone 14 Pro

iPhone 13 Pro
Vágólapra másolva!
Egy szivárogtató forrásai szerint a jövő évi Pro modelleknél már van esély arra, hogy USB-C-re váltson az Apple.
Vágólapra másolva!

Régóta nem hajlandó az iPhone készülékeken USB-C portra váltani az Apple, pedig a többi termékkategóriában már meghozta ezt a lépést. A LeaksApplePro néven dolgozó szivárogtató forrásai szerint a jövő évi iPhone 14 Pro modellek azonban már USB-C csatlakozóval lesznek ellátva.

iPhone 13 Pro Forrás: nextpit

Állítólag a váltást indokolja, hogy az USB-C a Lightning porttal szemben gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé, továbbá az is, hogy a többi terméknél már váltottak. Ezen felül rövidesen jogilag is kötelezhetik az Apple-t az EU-ban az egységes töltőport használatára, de állítólag Amerikában is tervben van az egységesítés.

A lépéstől az elektronikai hulladék mennyiségének csökkenését remélik, ezzel pedig a marketing kapcsán sokat foglalkozik az Apple, így kényszerhelyzetbe kerülhet. Már csak azért is, mert a portoktól mentes, teljesen vezeték nélküli iPhone valószínűleg még nem működne olyan jól a gyakorlatban, mint azt egyes rajongók remélnék. Egyes tippek szerint azért a környezetvédelem (költségcsökkentés) címén akár az USB-C-kábel is kikerülhet a dobozokból.