Csúszik az iOS 15 digitális jogosítványa

apple wallet jogosítvány vezetői engedély
Digitalizálható lesz egyes amerikai tagállamokban a vezetői engedély az Apple Walletbe
Vágólapra másolva!
Egyes amerikai államokban hamarosan kiváltja majd a műanyag kártyát.
Vágólapra másolva!

Az ősszel több előre bejelentett funkció nélkül vált elérhetővé az iPhone mobilokon futó iOS 15, a nemzetközi médiában mind közül a legkevesebb figyelmet a vezetői engedély digitalizálási lehetősége kapta. Ez lehetővé teszi majd az USA támogatott tagállamaiban élő mobilozók számára, hogy bementsék az Apple Wallet alkalmazásba a jogosítványukat, így a hétköznapok során nem kell majd többé magukkal hordaniuk a műanyag kártyát, minden felmutatást igénylő helyen és szituációban képesek lesznek a telefonjukon lévő digitális másolatával kiváltani azt.

Digitalizálható lesz egyes amerikai tagállamokban a vezetői engedély az Apple Walletbe Forrás: Apple

Az iOS 15-tel együtt való debütálás elmaradását követően az Apple az idei év végére ígérte a digitális jogosítvány elérhetővé tételét, azonban a MacRumors most kiszúrta, hogy a létező legnagyobb csendben 2022 elejére tolta a funkciót. Az újabb csúszás okáról nincs információ, az Apple-nél és lehetőséget támogatni kívánó tagállamoknál is lehetnek fennakadások.

A jelenlegi tájékoztatás szerint az Apple-féle digitális vezetői engedély elsőként Arizona és Georgia államokban lesz elérhető, majd később Connecticut, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma, továbbá Utah is biztosan bevezeti a támogatását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!