Atomot dobott a Mozilla egy Firefox-kiegészítőre

mozilla firefox
Vágólapra másolva!
Rosszindulatú volt a fejlesztője, elveszítették a könyvjelzőiket a felhasználók.
Vágólapra másolva!

Kellemetlen incidens történt Firefox háza táján, a Mozilla nem csak eltávolította a Nimbus Web által fejlesztett „Speed Dial [FVD] New Tab Page, 3D Start Page, Sync" bővítményt a böngésző kiegészítőket tartalmazó boltjából, de távolról blokkolta a telepített példányait is. Emiatt az alternatív nyitólapot kínáló beépülő felhasználói elveszítették az abba kitűzött könyvjelzőiket.

A kép csak illusztráció Forrás: Paul Clarke / Flickr

A felbosszantott felhasználóknak nem a Mozilla illetékeseit érdemes szidniuk, a beépülő fejlesztője a hunyó. A Mozilla nagyjából egy évvel ezelőtt gyanús aktivitást észlelt a kiegészítőben, webes kereséskor az „eltérítette" a keresőkifejezéseket, alternatív keresőmotorokban jelentek meg a találatok. A bevételszerzésre kitalált trükközés a Mozilla szerint veszélybe sodorta a felhasználók magánszféráját, így felszólította a fejlesztőt a praktika azonnali befejezésére, amelynek a Nimbus Web eleget tett.

Nemrég viszont a fejlesztő úgy gondolta, hogy mostanra biztosan el lett felejtve az ügy, újból babrálni kezdett a keresésekkel.

A Mozilla illetékesei ennek láttán befejezték a finomkodást, és ledobták az atombombát a kiegészítőre, szavahihetőség hiányában nem tárgyaltak többet a fejlesztőjével. Teljesen viszont nem tették ki a Nimbus Web szűrét a Firefox áruházából, három másik beépülője továbbra is telepíthető onnan.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!