Előretört a Wear OS az okosórák piacán

Samsung Galaxy Watch 4 széria
Vágólapra másolva!
Nagyobb szereplővé nőtte ki magát a Google okosórás rendszere, de ezt a Samsung Galaxy Watch 4 szériának köszönheti.
Vágólapra másolva!

A viselhető eszközök piacán az eddigi legnagyobb negyedévét érte el a Samsung, állítják a Counterpoint Research elemzői. Azt is mondják, hogy mindez a Wear OS rendszerre váltásnak köszönhető. Ezzel egyszerre pedig a Wear OS is az eddigi legjobb negyedévét érte el az okosórás rendszerek mezőnyében, méghozzá a Samsungnak köszönhetően.

A harmadik negyedév során a Wear OS piaci részesedése 3 százalékról 17 százalékra ugrott, a szakértők szerint pusztán azért, mert a Samsung átállt Tizenről Wear OS-re.

Samsung Galaxy Watch 4 széria Forrás: cnet

Bár az Apple továbbra is piacvezető, a részesedése 10 százalékkal csökkent éves viszonylatban (ebben szerepet játszott, hogy az Apple Watch Series 7 a negyedik negyedévben jelent meg).

A Samsung egyébként átvette a második helyet a piacon, a Huawei pedig olyan szinten lejtőre került, hogy az Amazfit lett a harmadik, a nagy európai népszerűsége miatt.

A Google okosórás rendszere sosem volt még olyan közel az Apple watchOS-hez, mint most. A Counterpoint szerint ez a Samsung Galaxy Watch 4 széria érdemes leginkább.