Az éppen aktuális félvezetőipari válságon ez már persze nem segít.

Történetének legnagyobb chipgyártással kapcsolatos amerikai beruházását jelentette be a Samsung, 17 milliárd dollár befektetéssel az Austintól 25 kilométerre fekvő Taylor kisvárosban óriási lapkaüzemet épít. A vállalatnak az említett Austinban vannak már gyárai, az új üzem helyére részben a két helyszín közelsége miatt esett a választás, de az infrastruktúra, a közelben lévő lapkaipar, továbbá az adókedvezmények is nagy szerepet játszottak a döntés meghozásakor.

John Cornyn szenátor, Greg Abbott kormányzó, továbbá Kinam Kim, a Samsung Electronics alelnöke és ügyvezető igazgatója a texasi Taylorban épülő gyár bejelentésénForrás: Samsung

Az ötmillió négyzetméteres komplexum építése a remények szerint 2022 első felében indulhat, a gyártás pedig a tervek szerint 2024 második felében kezdődhet. A beruházás közvetlenül olyan kétezer, közvetett módon pedig további több ezer munkahelyet teremthet. A gyárban készülő termékekkel elsősorban az 5G-s, a mesterséges intelligenciás, továbbá a nagy számítási teljesítményű informatikai iparokat kívánja kiszolgálni a Samsung.

A Samsung új gyára a jelenlegi félvezetőhiányos helyzeten már nem lesz képes enyhíteni, remélhetően a jövő év végére nagyrészt megoldódik az éppen aktuális krízis.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!