Drogozásról rappelt a vonagló kaktusz

walmart
Táncolás közben drogozásról rappelt a kanadai Walmart webshopjában öt hónapon át értékesített kaktusz
Vágólapra másolva!
A gyártója szerint gyerekek számára tervezett, nyelvtanulást segítő eszközről van szó.
Vágólapra másolva!

Nem minden oktatási eszköz felel meg a céljára, a Walmart áruházlánc kanadai leánya vásárlói panaszokra reagálva a napokban eltávolított egy táncoló és éneklő kaktuszt a webáruházából. A piacterén egy harmadik fél által forgalmazott, kínai gyártótól származó terméket papíron játékos nyelvoktatásra tervezték gyerekeknek, táncolás közben angol, spanyol, és lengyel dalokat énekel.

Forrás: Walmart

A CTV News hírcsatorna szerint a játék végzete egy ontariói nagymama lett, a lengyel asszony megdöbbenve tapasztalta, hogy az unokájának vett táncoló kaktusz lengyelül egy vulgáris rapszámot dalol, benne kokainhasználattal, depresszióval, öngyilkossággal. „Öt gramm kokain használatáról és a magányosságról szól, nagyon lehangoló dal" – avatta be Ania Tanner a lengyelül nem tudó közönséget a felháborodást keltett szám lényegébe.

A játékra már öt hónapja érkeztek efféle panaszok, azonban csak most jutott el odáig a Walmart, hogy foglalkozzon a kérdéssel, eltávolította a terméket a webshopjának kínálatából. A problémás dal előadója Cypis, a lengyel rapper nem hallott korábban a táncoló kaktuszról, a szerzői jogainak megsértése miatt be kívánja perelni a játék kínai gyártóját.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!