Elindult a roham, minden mobilgyártó a Snapdragon 8 Gen 1 chipre építkezik

Lej Csün
Vágólapra másolva!
A Xiaomi 12 széria mellett Motorola csúcsmobil is épít a Snapdragon 8 Gen 1 lapkára, de az Oppo és a OnePlus, továbbá a Realme is beszálltak a versenybe.
Vágólapra másolva!

A Qualcomm menetrend szerint mutatta be a 2022-es, androidos csúcsmobilokat kiszolgáló Snapdragon 8 Gen 1 lapkáját. A Realme elsők között jelezte, a GT 2 Pro prémium mobilja erre a lapkára épít. A Xiaomi alapítója és egyben ügyvezetője, Lej Csün is megszólalt: a Xiaomi 12 széria is erre a chipre alapoz.

Lej Csün Forrás: bgr

A Xiaomi 12 széria állítólag elsőként használhatja a Snapdragon 8 Gen 1 chipet, bár a bemutató dátumát még nem erősítették meg. A pletykák szerint ez december 12-én esedékes, de csak Kínában, az európai megjelenés később lesz. Annyit azért megerősített a Xiaomi, hogy a Xiaomi 12 mobil sorozatgyártása már elindult.

Nem biztos azonban, hogy a Xiaomi 12 lesz végül az első Snapdragon 8 Gen 1 chipes mobil, a Motorola ugyanis az erre építő Edge X30 bemutatóját december 9-re ígéri. Ezzel együtt nem csak a Realme, de a OnePlus, az Oppo, a ZTE, a Nubia és az iQOO is megerősítették, hogy építenek a chipre.