A vártnál rosszabbul fogyhat az iPhone 13

apple iphone 13 okostelefon apple store
Apple iPhone 13
Vágólapra másolva!
Az Apple értesítette a beszállítóit, hogy kevesebb alkatrészre lehet szüksége.
Vágólapra másolva!

Nem ment simán az iPhone 13 készülékcsalád őszi rajtja, elsősorban a komponenshiány miatt egy ideig szűkösek voltak az okostelefonokból elérhető készletek, azonban a mobilokra vágyók szerencséjére nem tartott sokáig ez az állapot. A Bloomberg beszámolója szerint most új probléma állhatott elő, ám ezúttal nem a kínálati, hanem a keresleti oldalon.

Apple iPhone 13 Forrás: Apple

A kiadvány szerint az Apple eredetileg 90 millió darab iPhone 13 mobilt kívánt legyártatni az idei évben, azonban a chiphiány és egyéb előállítási nehézségek miatt 80 millióra csökkentette a célt. Kontextusként általában 75 millió készülékre szokott rendelést leadni, azaz idén úgy gondolta, hogy az iPhone 13 modellek masszívan jobban fogynak majd a szokásosnál.

Ehhez képest a források szerint az Apple nemrég tájékoztatta a beszállítóit, hogy jó eséllyel az előre vártnál sokkal kevesebb komponensre tart majd igényt a jövőben. Ez egyértelmű indikátora annak, hogy az eredeti előrejelzésével valószínűleg drámaian mellélőtt volna a vállalat, átok helyett inkább áldás volt számára, hogy nem sikerült az eredetileg elképzelt mennyiséget legyártatnia, tornyokban állnának a raktárakban a telefonok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!