Javít a Windows 11 használhatóságán a Microsoft

windows 11
Windows 11
Vágólapra másolva!
Új elrendezések jönnek a Start menübe, leszámol egy kétmonitoros nyűggel.
Vágólapra másolva!

A kezdetek óta kért használhatósági újításokat kaptak a frissen kiadott build 22509 verzióval a Windows 11 nyilvános tesztelői. A talán legfontosabb változás, hogy a jövő ősszel érkező főverzióban állíthatóvá válik a Start menü nyitóoldalán a kitűzött ikonok és az ajánlott tartalmak aránya, azonban a népszerű kérés ellenére az ajánlott rész továbbra sem kapcsolható ki teljesen.

A jövő őszi Windows 11-ben már változtatható lesz a kitűzött ikonok és az ajánlott elemek aránya Forrás: Microsoft

Az előzetes változat további fontos fejlesztése, hogy kétmonitoros használat esetén végre megjelenik majd az idő és a dátum a másodlagos monitor Tálcáján is. Ez sokak számára valószínűleg nem tűnik nagy jelentőségű változtatásnak, azonban a Windows 11 rengeteg dupla monitoros felhasználóját bosszantja az óra hiánya, ők jelenleg csak harmadik féltől származó programmal tudják pótolni a hiányosságot.

Végül említésre méltó, hogy folytatódik a Vezérlőpult elemeinek átköltöztetése a Gépház alkalmazásba, ezúttal egyes fejlett hálózati megosztási opciókat sikerült átvinni, például a hálózati felderítést, a fájl- és nyomtatómegosztást. Végül érdekes, hogy repülős módban a rendszer megjegyzi a Bluetooth és a WiFi beállításait, így a mód következő aktiválásakor nem kapcsolja le vezérlőket, amennyiben az előző alkalommal manuálisan visszakapcsolta azokat a felhasználó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!