Jön a Sony válasza az Xbox Game Passre

sony playstation 5 ps5 dualsense gamepad kontroller
Az új Cosmic Red és Midnight Black gamepadek
Vágólapra másolva!
Tavasszal mutatkozhat be a PlayStation játékbérlő szolgáltatása.
Vágólapra másolva!

Jelen pillanatban a Sony erőfeszítés nélkül adja el az összes legyártott PlayStation 5-öt, azonban a törzsközönség kiszolgálását követően kénytelen lesz érvekkel előállni az újonc videójátékozók és a tanácstalan szülők meggyőzése érdekében, hogy miért is válasszák a termékét valamelyik Xbox Series helyett. Ezen a ponton fognak veszélyessé válni az Xboxok, hiszen a melléjük kedvező havidíjért elérhető, remek játékokkal megpakolt Xbox Game Pass játékbérlő gigantikus vonzerővel bír majd.

Forrás: Sony

A mindig jól értesült Jason Schreier szerint a Sony jövő tavasszal orvosolni kívánja ezt a problémát, a jelenleg Spartacus kódnéven futó előfizetésével riválist fog állítani az Xbox Game Pass számára. A Bloombergnél dolgozó játékújságíró forrásai azt állítják, hogy a Spartacus kiváltja majd a jelenleg elérhető PlayStation Plus és PlayStation Now előfizetéseket, PS5 és PS4 konzolokra egyaránt érkezik.

Ha minden igaz, akkor a Spartacus háromféle csomagban lesz elérhető. A legolcsóbb előfizetési szintje a jelenlegi PlayStation Plusznak felelhet meg, a közepes árfekvésű csomagban már benne lesz a Game Pass stílusú játékbérlés, a legdrágább előfizetés pedig a PlayStation Now felhős játékfuttatót is tartalmazhatja. A legutóbbival a modern címek mellett PS1/PS2/PS3/PSP játékok is játszhatóak.

Schreier nem számít rá, hogy a Microsofthoz hasonlóan a Sony hajlandó lesz betenni a legújabb PlayStation-exkluzívjait a Spartacus játékbérlőjébe.

Végül a források szerint a Sony jelentős erőforrásokat fordít a felhős játékfuttatási üzletének bővítésébe, ami alatt feltehetően azt kell érteni, hogy szeretné jelentősen bővíteni a jelenleg PlayStation Now néven ismert szolgáltatása által támogatott országok körét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!