Óriásit szólhatnak a laptopos AMD Ryzenek

amd ryzen 7 2700u ryzen 5 2500u laptop notebook processzor apu cpu vega
Vágólapra másolva!
Drámaian gyorsabb, RDNA2 architektúrás Radeon videóvezérlőt kaphatnak.
Vágólapra másolva!

Az integrált grafikus vezérlő teljesítményében az AMD processzorai már a kezdetek óta jelentősen túltesznek az Intel megoldásain, a legújabb pletykák szerint pedig jó eséllyel a belátható jövőben is folytatódhat ez a trend. A januári Consumer Electronics Show-n az AMD többek közt bemutathatja a laptopokba szánt új processzorait, a Rembrandt családba tartozó egységek elvileg már Zen 3 magokat használnak, továbbá támogatják a PCI Express 4.0 és a DDR5 szabványokat is.

A kép csak illusztráció Forrás: AMD

Egy megbízható szivárogtató szerint ezek ellenére a legnagyobb durranásukat az integrált Radeon videóvezérlőjük jelenti majd, az évek óta használt Vegát végre leváltva RDNA2 architektúrás iGPU dolgozhat bennük.

Állítása szerint az új grafikus alrendszer a 3DMark Time Spy mérésben olyan 2700 pontot képes begyűjteni, azaz gyorsabb a Radeon RX 560 és a GeForce GTX 1050 Ti dedikált videókártyáknál, majdnem a GeForce GTX 1650 szintjén van. További kontextusként a Radeon Vega 8 integrált vezérlőhöz képest olyan dupla teljesítményről van szó.

A részletek sajnos nem világosak, modelltől függően a Rembrandt processzorokban valószínűleg többféle magszámmal dolgoznak majd a Radeon videóvezérlők, a fenti pontszámot feltehetően a csúcsmodell produkálta.

Akármi is legyen a helyet, az új laptopos Ryzenek biztosan drámaian megemelik majd a lécet az integrált grafikus vezérlők piacán.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!