Szinte minden játék fut már az Intel új processzorain

assassins creed valhalla videojáték ubisoft
Assassin's Creed: Valhalla
Vágólapra másolva!
Háromra csökkent a csak trükközéssel elindítható termékek köre.
Vágólapra másolva!

A november elején piacra került, tizenkettedik generációs Core processzorokkal bevezette a hibrid architektúrát az Intel, az Alder Lake családba tartozó modellekben energiatakarékos és nagy teljesítményű magok is találhatóak. Ez problémát okozott egyes játékoknál, oroszlánrészt a bennük lévő másolásvédelmek bizonyultak inkompatibilisnek a hibrid felépítéssel, a chiptervező eredeti listáján több tucat csak trükközéssel elindítható termék szerepelt.

Assassin's Creed: Valhalla Forrás: Ubisoft

A Tom's Hardware írója most kiszúrta, hogy pár hét alatt óriási előrelépés történt ezen a téren, háromra olvadt a csak macerásan elindítható játékok száma. A rossz hír, hogy a kevesek által ismert Fernbus Simulator mellett az Assassin's Creed: Valhalla és a Madden 22 érintett még, noha pont ezekhez a különösen népszerű játékokhoz illett volna az elsők között kiadni a szükséges javításokat.

Kapcsolódó hír, hogy a január eleji CES-en várhatóan bemutatkoznak majd az Intel olcsóbb alaplapi lapkakészletei és processzorai az Alder Lake platformhoz, beleértve az ár-érték bajnoknak ígérkező Core i3-12100 központi egységet. Ez a hírek szerint klasszikus felépítésű lesz, négy erős magot és Hyper-Threadinget kínálva alaposan helyben hagyhatja a rivális AMD Ryzen 3-akat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!