Továbbra sem lesz benne egy alsó hangon húsz éve kért funkció.

A Paint felületének modernizálását követően a Windows 11 újabb alapszoftverét vették kezelésbe a Microsoft illetékesei, a Windows Insider tesztelői programban lévők már kipróbálhatják a megújult Jegyzettömböt. Az alkalmazás általánosságban véve modernebben néz ki, támogatja a világos és sötét témákat, a visszavonás (CTRL-Z) funkciója pedig az eddiginél több lépésben tud dolgozni.

Sötét témával is használható lesz a megújult JegyzettömbForrás: Microsoft

Ezen túlmenően nem történt érdemi változás, inkább csak olyan módosításokra kell gondolni, minthogy a [Keresés], továbbá a [Keresés és csere] funkciók felugró felületei trendibb kinézetet kaptak. Érdekes, hogy a sortörés funkciót még mindig nem hajlandó alapértelmezetten bekapcsolni a Microsoft.

A nagy negatívumra rátérve a megújult Jegyzettömb legbosszantóbb hiányossága, hogy továbbra sincs benne fapados helyesírás-ellenőrzés, ami egy 2021-es fejlesztésű szoftvernél erősen kínos. Az efféle mágiára vágyók továbbra is kénytelenek lesznek szövegszerkesztőt telepíteni a számítógépükre, vagy valamiféle kerülőutas megoldással aláhúzatniuk a félreütéseket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!