Megakadályozhatja a segélyhívást a Microsoft Teams

mentő mentőkocsi mentőautó mentőszolgálat illusztráció
Vágólapra másolva!
Mellbevágó hibába futhatnak bele Android 10+ rendszeren a felhasználók.
Vágólapra másolva!

Sokkoló hibát erősített meg a Google, felhasználói panaszokat követően sikerült kiderítenie, hogy a Microsoft Teams mobilalkalmazás bizonyos körülmények között megakadályozhatja a segélyhívások esetén a diszpécserrel való kommunikációt. A bug az Android 10+ rendszerű telefonokon jöhet elő, a Teams operációs rendszerrel való interakciója okozza, de csak abban az esetben, amennyiben a felhasználó nincs bejelentkezve a Microsoft appjában.

A kép csak illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Google és a Microsoft a lehető leggyorsabban kezelni kívánják a helyzetet. Az előbbi tájékoztatása szerint a Teams eltávolításával és újratelepítésével átmenetileg biztosan megoldható a gond, plusz az appba való bejelentkezés is orvosolja a hibát. Természetesen folyik a munka a tényleges megoldáson, amely a mobilapphoz a jövőben érkező frissítésen keresztül jut majd el a felhasználókhoz.

A bugok irtásánál tartva a Google-nek is meg kell erőltetnie magát, hiszen elő sem fordulhatott volna olyan, hogy egy utólag telepített mobilapp képes interferálni a segélyhívásokkal. A vállalat az Androidhoz következőre kiadandó, 2022. januári biztonsági javítócsomag részeként elérhetővé tesz majd egy patchet, amellyel elvileg rendszerszinten ki lehet majd irtani a Teams által kiváltott bugot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!