Csacsiságnak tartja a béremelést a Google

Antitrust, Commercial and Administrative Law Subcommittee hearing, négy nagy techvállalat (Facebook, Google, Amazon és Apple) kongresszusi meghallgatása
Google CEO Sundar Pichai testifies before the House Judiciary Subcommittee on Antitrust, Commercial and Administrative Law hearing on "Online Platforms and Market Power" in the Rayburn House office Building on Capitol Hill in Washington, DC on July 29, 2020. (Photo by MANDEL NGAN / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Öt rekord negyedév után az infláció kompenzálására sem telik a vállalatnak.
Vágólapra másolva!

Nagy érdeklődést váltott ki egy CNBC birtokába jutott hangfelvétel, amely alapján a Google felsővezetése egyáltalán nem lelkesedik a dolgozók bérének megemeléséért. A felvétel kedden készült a vállalat virtuálisan megtartott óriásmegbeszélésén, a kérdezz-felelek részében Sundar Pichai vezérigazgató felolvasott egy dolgozói észrevételt, miszerint nagyon kilőttek az árak, tervez-e a vállalat a megélhetési költségekkel arányos béremelést, ezzel szinten tartva a munkabér reálértékét.

Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója Forrás: AFP/Mandel Ngan

Pichai nem érezte magát illetékesnek az ügyben, a vállalat kompenzációkért felelős alelnökére bízta a kérdés megválaszolását. Frank Wagner elmondta, hogy tisztában vannak a megélhetés költségének érdemi emelkedésével, azonban általános kompenzáló béremelés nem lesz a vállalatnál, állítása szerint inkább egyéni teljesítmény tükrében érdemes béremelési igényt benyújtaniuk a dolgozóknak.

Az álláspont kevés dolgozóban keltett jó benyomást azután, hogy a vállalat zsinórban már az ötödik negyedéve jelent rekord profitot.

A témánál tartva a Reuters még augusztusban hírül adta, hogy a Google jelentősen csökkentette rengeteg dolgozó bérét, miután véleménye szerint a koronavírus miatti otthoni munkavégzést olyan helyen teszik, ahol alacsonyabb a megélhetés költsége. A bércsökkentés mértéke a körülményektől függ, legrosszabb esetben a 25%-ot is elérheti.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!