Öt rekord negyedév után az infláció kompenzálására sem telik a vállalatnak.

Nagy érdeklődést váltott ki egy CNBC birtokába jutott hangfelvétel, amely alapján a Google felsővezetése egyáltalán nem lelkesedik a dolgozók bérének megemeléséért. A felvétel kedden készült a vállalat virtuálisan megtartott óriásmegbeszélésén, a kérdezz-felelek részében Sundar Pichai vezérigazgató felolvasott egy dolgozói észrevételt, miszerint nagyon kilőttek az árak, tervez-e a vállalat a megélhetési költségekkel arányos béremelést, ezzel szinten tartva a munkabér reálértékét.

Sundar Pichai, a Google vezérigazgatójaForrás: AFP/Mandel Ngan

Pichai nem érezte magát illetékesnek az ügyben, a vállalat kompenzációkért felelős alelnökére bízta a kérdés megválaszolását. Frank Wagner elmondta, hogy tisztában vannak a megélhetés költségének érdemi emelkedésével, azonban általános kompenzáló béremelés nem lesz a vállalatnál, állítása szerint inkább egyéni teljesítmény tükrében érdemes béremelési igényt benyújtaniuk a dolgozóknak.

Az álláspont kevés dolgozóban keltett jó benyomást azután, hogy a vállalat zsinórban már az ötödik negyedéve jelent rekord profitot.

A témánál tartva a Reuters még augusztusban hírül adta, hogy a Google jelentősen csökkentette rengeteg dolgozó bérét, miután véleménye szerint a koronavírus miatti otthoni munkavégzést olyan helyen teszik, ahol alacsonyabb a megélhetés költsége. A bércsökkentés mértéke a körülményektől függ, legrosszabb esetben a 25%-ot is elérheti.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!