Tízhüvelykes a Samsung olcsóbb táblagépe

samsung galaxy tab a8 2021 tablet táblagép
Samsung Galaxy Tab A8 (2021)
Vágólapra másolva!
Még idén megkezdődik Magyarországon az új Galaxy Tab A8 forgalmazása.
Vágólapra másolva!

Folytatja az androidos táblagépek iránt érdeklődők takaréklángon való kiszolgálását a Samsung, a prémium Galaxy Tab S7 tavaly nyári piacra dobását követően most bemutatta a megfizethetőbb, 2021-es évjelzésű Galaxy Tab A8 modelljét is. A forgalmazása Magyarországon még az év utolsó előtti hetében megkezdődik, a wifis modelljének 94 990 forint, míg a 4G/LTE mobilnetes változatának 114 990 forint az ajánlott fogyasztói ára.

Samsung Galaxy Tab A8 (2021) Forrás: Samsung

A fenti összegekért cserébe 10,5"-es és 1920×1200 pixeles TFT érintőkijelző, nyolcmagos processzorú Unisoc Tiger T618 rendszerlapka, 3 GB memória, továbbá 32 GB háttértár jár, az utóbbi akár 1 TB kapacitású microSD-vel is bővíthető. Ennek megfelelően nem ígér szélvész tempójú működést a Samsung újdonsága, általános használatra korrektül megfelelhet, de a komoly grafikájú mobiljátékokkal meggyűlhet a baja.

Az Android 11-gyel előtelepítve érkező táblagép 5 MP-es előlapi kamerát és 8 MP-es hátlapi képalkotót kapott, az utóbbi autófókuszos, de villanó nincs mellette. További rossz hír, hogy ujjlenyomat-olvasó sem került a gépbe, így a klasszikus jelszó / PIN / minta trió mellett a feloldása csak előlapi kamerás arcfelismeréssel lehetséges. Cserébe van rajta audio Jack hangkimenet, négy beépített hangszóróval büszkélkedhet, a 7040 mAh-es akkuja pedig USB-C kapun keresztül támogatja a 15 wattos gyorstöltést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!