Teljes a lázadás az Ubisoft nyerészkedési ötlete ellen

ubisoft montreal
Ubisoft Montréal
Vágólapra másolva!
Szükségtelenül, ráadásul a lényegének megértése nélkül vezetné be az NFT technológiát.
Vágólapra másolva!

Jelentős felháborodást váltott ki nemrég a gamerekből az Ubisoft, bejelentése szerint a saját Quartz platformján keresztül NFT-ket kezd árulni a játékaihoz. Az érdeklődők erősen limitált példányszámban elérhető skineket tudnak majd vásárolni a játékaihoz kriptovalutáért, majd ezeket továbbértékesíthetik másoknak a francia kiadó rendszerén belül. Elsőként a moderáltan sikeres Ghost Recon Breakpointban válik majd elérhetővé a megoldás.

A gamerek javának részéről borítékolható volt a negatív reakció, a Quartzot bejelentő reklámvideót egy nappal a megosztása után az Ubisoft listázatlanra állította a YouTube-csatornáján. A videómegosztó továbbra is hajthatatlan a negatív visszajelzések számának nyilvános rejtegetésében, azonban némi trükközéssel sikerült kideríteni, hogy az elrejtésének idején 1018 kedvelés és 22 429 nem tetszik érkezett rá, ami 95%-os negatív visszajelzési arányt jelent.

Ezen túlmenően kiszivárgott, hogy a belső kommunikációkban az Ubisoft saját alkalmazottai is elégedetlenek és szkeptikusak a rendszerrel szemben: nem tudják, hogy mi értelme van ennek az egésznek, limitált példányszámú skinek árulásához, továbbá a velük történő felhasználói kereskedés megvalósításához teljesen szükségtelen a blokkláncos technológia használata.

Jelen formájában az egész ötlet csak botránykeltésre elég, a jelek szerint az Ubisoft legfelsőbb vezetői egyáltalán nem értik a gamer világban jelenleg uralkodó közhangulatot. Ami ennél is többet mond, hogy még az NFT koncepciójával sincsenek tisztában: a technológiát specifikusan teljesen egyedi ingóságok adására és vételére találták ki, nem limitált példányszámban létező holmikhoz.

A kiadó magyarázatával szemben attól nem lesz teljesen egyedi valami, hogy hozzárendelnek egy sorszámot.

A Quartz legújabb nagy kritikusa a francia Solidaires Informatique Jeu Vidéo játékipari dolgozókat tömörítő szakszervezet, állítása szerint a technológia bevetése jelen esetben nemcsak haszontalon, drága és környezetkárosító, de semmit sem ad hozzá magukhoz a videójátékokhoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!