Az alvó nő szemeit kinyitva lopott a kínai férfi

apple iphone x ios 11 face id
Apple iPhone X
Vágólapra másolva!
Megélhetési költségeket és szerencsejátékos adósságokat fedezett a pénzéből.
Vágólapra másolva!

Szokatlan lopási ügyben született ítélet Kínában, amely példaként szolgál a jelszavaknál és PIN-eknél biztonságosabbnak tartott biometrikus azonosítás hátrányaira. Az eset az ország déli részében lévő Nanning városában történt, a 28 éves Huang azzal kereste fel a volt barátnőjét, hogy szeretne visszaadni neki némi korábban kölcsönkért pénzt.

A kép csak illusztráció Forrás: Apple

A szintén 28 éves Dong fogadta a férfit a lakásában, az éppen kellemetlen megfázástól szenvedő nőnek a férfi ételt, továbbá meghűlés kezelésére szolgáló orvosságot készített. A beszámolók alapján nem tisztázott, hogy belekevert-e valamit ezekbe, ám a nő röviddel később mély álomba szenderült, mire Huang az ujjával feloldotta a telefonját, majd az Alipay fizetési rendszer arcfelismeréses hitelesítésének átverése érdekében még a szemeit is kinyitotta, hogy pénzt utaljon magának a bankszámlájáról.

Huang 154 ezer jüant, olyan 7,85 millió forintot lopott a nőtől.

Az összegből megélhetési költségeket és szerencsejátékos adósságokat rendezett, majd megpróbált felszívódni egy másik városban. Dong a felébredését követően értesítette a rendőrséget, Huangot áprilisban sikerült őrizetbe venni. A férfit 3,5 év letöltendő börtönbüntetésre, továbbá 20 ezer jüan (1 millió forint) pénzbüntetésre ítélte a bíró, az áldozatnak az Alipay nyújtott teljes kártérítést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!