Körülbelül egy nap alatt kénytelen volt letenni a terveiről a GSC.

Röviddel az Ubisoft Quartz körüli botrány kirobbanása után hátbadöfésként érte a gamerek egy részét az ukrán GSC Game World bejelentése, miszerint a jövő áprilisban érkező STALKER 2 mellé nemhogy NFT, de rögtön metaverzum érkezik majd. Az elképzelés az volt, hogy a stúdió által aukcióra bocsátott NFT-ket megvásárlók firkákat helyezhettek volna el a játéktérben, a digitális hasonmásaik NPC-k formájában feltűnhettek volna a játékban, továbbá egyedi kozmetikai elemek is jártak volna a vevőknek.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of ChernobylForrás: GSC Game World

A közhangulat alapján elvárható módon az NFT kifejezés azonnal óriási negatív reakciót váltott ki a STALKER rajongóiból, így körülbelül egy nappal a séma bejelentését követően a GSC Game World kukázta a teljes ötletet, mégsem lesz NFT és a metaverzum a STALKER 2 mellé.

Kedves stalkerek, meghallottuk a véleményeiteket. A visszajelzések alapján az NFT-vel kapcsolatos terveink törlése mellett döntöttünk. A rajongók és a játékosok igényei top prioritásúak a csapat számára, hiszen azért készítjük nektek a játékot, hogy jól szórakozzatok, kerüljön ez bármibe is. Amíg ti törődtök, addig mi is törődünk. Szeretettel, a GSC Game World csapata

– olvasható a közleményben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!