Bemutatta az első gamer laptopját az LG

lg ultragear 17g90q gamer laptop notebook
LG UltraGear 17G90Q
Vágólapra másolva!
Eddig csak pehelysúlyú és általános célú gépeket készített a gyártó.
Vágólapra másolva!

Nem megszokott név a hordozható számítógépek piacán az LG, azonban az egy ideje már itthon is forgalmazott Gram modelljeivel rajongói táborra kezdett szert tenni, kifejezetten szerethetőnek bizonyultak az általános célú felhasználásra szánt, pehelysúlyú laptopjai.

LG UltraGear 17G90Q Forrás: LG

Most feltehetően kevesek nagy meglepetésére az első nagy teljesítményű notebookját is bemutatta a vállalat, a képek alapján nagyon karcsúnak tűnő UltraGear 17G90Q modellel elsősorban a gamereket kívánja kiszolgálni, bár természetesen komoly hardvereket igénylő munkához is megfelelhet.

A laptopba 17 hüvelykes és 1920×1080 pixeles IPS panel került, a meghajtásáról 11. generációs Intel Core processzorok gondoskodhatnak, a videóvezérlője pedig akár NVIDIA GeForce RTX 3080 Max-Q is lehet. Memóriából maximum 32 GB, míg SSD-ből 1 terabájtos kérhető a gépbe.

LG UltraGear 17G90Q Forrás: LG

Az LG UltraGear 17G90Q extrái közül a 300 Hz-es képfrissítési sebesség, a bekapcsológombba integrált ujjlenyomat-olvasó, az RGB-s háttérvilágítású billentyűk, továbbá a 93 wattórás akku emelhetőek ki. Szintén kellemes, hogy tele van portokkal: 2× USB-C, 2× USB-A, audio Jack, HDMI, Ethernet, dedikált töltőkapu, továbbá microSD foglalat találhatóak a repertoárjában.

A piacra kerülésével és árazásával kapcsolatos részletek a januári eleji CES-en derülhetnek ki.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!