Aki komolyan gondolja a játékot, ezt az egeret imádni fogja

SteelSeries Prime Wireless egér
SteelSeries Prime Wireless egér
Vágólapra másolva!
Aki számítógépet használ napi szinten, az biztos egyetért azzal, hogy a beviteli eszközök, azaz a klaviatúra és az egér döntő hatást tud gyakorolni az ember komfortérzetére. Ez utóbbi eszközökből óriási a kínálat ma már, pontosan amiatt, mert a gyártók minél inkább szeretnék lefedni az esetlegesen felmerülő igényeket. 
Vágólapra másolva!

A filléres darabok mellett elérhetőek a prémium igényeket kiszolgáló, így a profi e-sportolóknak is megfelelő nagy tudású darabok is. Az előzetes információk alapján úgy tűnt, hogy a SteelSeries Prime Wireless nevű digitális rágcsáló pont ezt a vonalat erősíti, mi pedig kipróbáltuk, hogy a valóságban mit lehet várni tőle.

Visszafogott megjelenés

Manapság jó néhány gyártó megszállottként pakolja rá a LED-eket, illetve különféle díszítőelemeket az egereire, aminek eredményeként borzalmasan ízléstelen, vizuális terrornak is beillő mutánsok születnek. Azonban szerencsére a SteelSeries dizájnerei (legalábbis ebben az esetben biztosan) megőrizték a józan eszüket, mert a Prime Wireless egy kifejezetten elegáns, letisztult külsejű, mindenféle bazári elemtől mentes darab.

SteelSeries Prime Wireless egér Forrás: Origo

Egy olyan egér született, amit akár az irodában, egy főnöki asztalon is gond nélkül el tudunk képzelni. Ehhez még jön az is, hogy vezeték nélküli adatátviteli, egészen pontosan rádiós technológiát használ. Tehát elfelejthetjük a kevéssé esztétikus és kényelmetlen kanyargó kábeleket az asztalon, elég csak a gép USB-csatlakozójába dugni a dobozban található vevőegységet. A vezetéknélküliség nem érződik a súlyán, hiszen mindössze 80 grammot nyom, a fogása kényelmes, köszönhetően annak, hogy a tenyér organikusan fekszik rá, és az is tetszett, hogy bal- és jobbkezesek egyaránt használhatják.

A fogása kényelmes Forrás: Origo

A gombok és a görgő mérete kellően nagy, és az ellenállásuk is megfelelő. És ha már itt tartunk: a termék a cég egyedi, Prestige OM nevű mágneses kapcsoló technológiájára épül, amely elméletileg 100 millió (!!) kattintást kibír, és az sem árthat neki, hogy a játékos veszettül püföli. Ráadásul gyorsabban is reagál, mint a hagyományos kapcsolók, ami szintén lényeges szempont lehet.

Azt érdemes megjegyezni, hogy a bal oldalán elhelyeztek két programozható gombot. Ezekhez nemcsak játékbeli funkciók kapcsolhatóak, hanem bármilyen más egyéb számítógépes szolgáltatás, azaz konkrét applikációk is rendelhetőek hozzájuk. Tehát megtehetjük azt, hogy megnyomjuk az egyiket, és ennek hatására azonnal elindul a YouTube. A termék felületét jól eltalálták, mert a tapintása sima, könnyen pucolható, és még akkor sem ragad, ha izzad az ember tenyere.

Pontosság és érzékenység

Egy egér esetében azt, hogy milyen finoman, pontosan lehet mozgatni a CPI (counts per inch) érték határozza meg, és értelemszerűen minél magasabb ez a szám, annál jobb az adott termék. Nos a SteelSeries Prime Wireless 18 000 CPI-t tud, ami elképesztően magasnak számít. Csak viszonyításként jó tudni, hogy az átlagos, olcsóbb, alap irodai egerek pár száz CPI-t produkálnak, és a jobb gamer vetélytársaknál is be kell érni 3-4000 CPI-vel. Az érzékenység egyébként módosítható, 100 és 18 000 CPI között szabadon, valamint a termék a különböző előzetesen programozott beállítások eltárolására is módot ad.

Az egér érzékenysége remek Forrás: Origo

Összesen öt ilyen profil menthető el, amely értelemszerűen tartalmazza a gombkiosztásokat is, és ez a játékok vagy alkalmazások közti váltogatás során kifejezetten hasznos lehet.

A masina megkapta a SteelSeries TrueMove Air Gaming szenzortechnológiáját, amely extrája a dőléskövetés.

Tehát ennek köszönhetően a termék "tudja", hogy ha a felhasználó egy picit megemeli, például a mozgatás során, és ennek megfelelően korrigálja az érzékelőre befutó adatokat, hogy még pontosabb legyen a pozicionálás. Ez pedig egy vérre menő ütközetben akár a különbséget jelentheti győzelem vagy vereség között.

Összegzés

A minőségi anyagokból készült SteelSeries Prime Wireless egyértelműen egy felső kategóriás, igen jó, felhasználóbarát egér, amely akár az e-sportolók vagy profi grafikusok számára is megfelelő lehet.

Viszont mindez az árán is meglátszik, hiszen durván 42 000 forintot kérnek el érte, amivel egyértelműen a drágább modellek közé tartozik.

A tudásának megfelel ez az összeg, de tény, hogy ennél lényegesen olcsóbban kaphatunk már használható, igaz, vezetékes és nem programozható egereket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!