[Frissítve] Elfüstölhet az ASUS negyedmilliós alaplapja

asus rog maximus z690 hero alaplap
Asus ROG Maximus Z690 Hero
Vágólapra másolva!
A jelek szerint egyes sorozatokra fordítva került fel egy tranzisztor.
Vágólapra másolva!

A számítógépes komponensek piacán az Asus lassan emberemlékezet óta az egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő márka, hiszen konzisztensen jó minőségű termékekkel látja el a professzionális rendszerépítőket és a csináld magad közönséget. Most sajnos akadt némi probléma a vállalat háza táján, sorban érkeznek a beszámolók, miszerint az itthon bruttó 250 ezer forint környékén kapható ROG Maximus Z690 Hero csúcskategóriás alaplapjából szeret kiszökni a varázsfüst.

Asus ROG Maximus Z690 Hero Forrás: Asus

Az Actually Hardcore Overclocking YouTube-csatorna házigazdájának köszönhetően fény derülhetett a ennek okára, az eddigi bizonyítékok alapján az alaplapból legyártott egyes sorozatokra véletlenül fordítva lett ráforrasztva egy MOSFET tranzisztor. Ez fordított polaritási helyzetet idéz elő, rossz irányba halad a komponensen belül az egyenáram, amit nem vesz jó néven a félvezető eszköz.

Az Alder Lake családba tartozó, tizenkettedik generációs Intel Core processzorokhoz idén ősszel piacra dobott termék három év jótállással érkezik, a pórul járt vásárlók az eladón keresztül kicseréltethetik a megboldogult alaplapjukat. Hírünk írásáig az Asus nem szólalt meg az ügyben, így nem tudni, hogy a boltokba kiküldött termékek mekkora hányadát érinti a gyártási hiba.

Frissítés: az Asus megerősítette a híreket, visszahívást jelentett be az alaplapra. Tudomása szerint a probléma csak az egyik gyártósoráról legördült modelleket érinti, ezek a 90MB18E0-MVAAY0 termékkódról (Part No.), továbbá az MA / MB / MC kezdetű sorozatszámról (Serial No.) ismerhetőek fel.

A hiba által potenciálisan érintett alaplapok a 90MB18E0-MVAAY0 termékkódról és az MA / MB / MC kezdetű sorozatszámról ismerhetőek fel Forrás: Asus

A gyártó természetesen kicseréli a hibás alaplapokat, az ügyfeleknek a kereskedéssel, vagy az Asus ügyfélszolgálatával kell felvenniük a kapcsolatot az ügylet lebonyolítása érdekében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!