Csalódásnak tűnik a Qualcomm 2022-es csúcslapkája

Snapdragon 8 Gen 1
Vágólapra másolva!
Melegszik, sokat fogyaszt és pár perc után visszafogja a teljesítményét a Snapdragon 8 Gen 1 egy teszt szerint.
Vágólapra másolva!

A Qualcomm a 2022-es prémium androidos mobilokba a Snapdragon 8 Gen 1 lapkáját szánja, azonban egy tesztelő szerint nem biztos, hogy ez a chip olyan jó a gyakorlatban, mint azt hinnénk a sok beszámoló alapján.

Az illető egy Snapdragon 8 Gen 1 chipes Motorola Edge X30-at tesztelt, alapvetően játékokkal. A szóban forgó tesztelő rendszeresen vizsgálja az új chipek gyakorlati teljesítményét, és azt, hogy az mennyire fenntartható.

Snapdragon 8 Gen 1 Forrás: hothardware

Nem csak a Google Tensor szerepelt le nála, hanem a Snapdragon 8 Gen 1 is. Az új Qualcomm top lapka erősen nyitott, két perc után azonban a 60 fps 43 fps-re csökkent. A későbbi tesztekben sokszor 40 fps alá is bezuhant az érték. A Moto Edge X30 egyes részein 46 Celsius-fokra melegedett.

A beszámoló szerint a teljesítmény fps-ben nézve 40 százalékot is eshet 10 perc alatt, a fogyasztás sem a legkedvezőbb, ahogy a melegedés problémáját sem sikerült megoldani – így a nem megfelelően konfigurált, új androidos csúcsmobiloknál sok kellemetlenség jelentkezhet majd, lassulások, melegedések, gyenge üzemidő formájában, akárcsak az elmúlt években.