Január közepén jön a Samsung nagy bejelentése

Samsung Exynos chip
Vágólapra másolva!
Dátumot kapott a Radeon videóvezérlős Exynos rendszerlapka bemutatása.
Vágólapra másolva!

Nem lövi el minden puskaporát a január első hetében megrendezésre kerülő CES-en a Samsung, az egyik legérdekesebb újdonságának leleplezését csak január 11-én fogja megejteni. A várhatóan Exynos 2200 néven érkező, főként következő generációs csúcsmobilokba szánt rendszerlapkájának nagy érdekességét a videóvezérlője jelenti, a megszokott ARM Mali helyett már AMD Radeon dolgozik benne.

Samsung Exynos Forrás: Samsung

A grafikus alrendszer az AMD éppen legújabb RDNA2 architektúráját használja, azaz alapvetően ugyanaz a technológia található benne, mint ami a Radeon RX 6000 videókártyákban, továbbá a PlayStation 5 és az Xbox Series játékkonzolokban is dolgozik. A Samsung mostanra megerősítette, hogy a mobilos világban elsőként az Exynos 2200 még a valós idejű sugárkövetést is támogatja.

Egyelőre ellentmondásos beszámolók érkeztek az új rendszerlapka teljesítménye kapcsán, a legfrissebb hírek szerint a jelenlegi Exynos 2100-hoz képest az új egység processzora 5%-kal, a videóvezérlője 17%-kal, míg a gépi tanulásos alrendszere 117%-kal lesz gyorsabb.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!