A szoftverre fókuszálnak a Samsung idei okostévéi

samsung okostévé
Így néz ki a 2022-es Samsung okostévék kezdőképernyője
Vágólapra másolva!
Még közvetlenül NFT-k vásárlására is lehetőség lesz a készülékeken.
Vágólapra másolva!

Idén a hardver helyett a szoftverre fókuszál a Samsung televíziós részlege, a héten megrendezésre kerülő CES-en bemutatkozó modelljei a bennük lévő komponensek és panelek tekintetében javarészt csak kisebb előrelépések lesznek a tavalyi készülékekhez képest.

Így néz ki a 2022-es Samsung okostévék kezdőképernyője Forrás: Samsung

Ettől függetlenül a használatuk során az okostévék a jelentősen átszabott és modernizált szoftverük miatt frissnek érződnek majd. Az új felületből minden eddiginél nyilvánvalóbb, hogy a Samsung a szórakoztatás világára nyíló portálként tekint tévéire, használják a készülékeiket tévézésre, appok futtatására, videóstreamelő szolgáltatások elérésére, internetezésre, vagy éppen játékra az ügyfelek.

Vadiúj funkciókból alapvetően kettő kiemelendőt kaptak a készülékek, a koronavírusos idők által inspirálttal kezdve a Watch Together rokonok és barátok közös tévézését teszi lehetővé. A tévéhez webkamerát csatlakoztatva kép a képben láthatják egymást a műsorok megtekintése közben, természetesen beszélgethetnek egymással.

NFT-k is vásárolhatóak lesznek a Samsung 2022-es okostévéin Forrás: Samsung

A másik nagy innováció jó eséllyel rendkívül megosztónak bizonyul majd, a Samsung lehetővé fogja tenni az NFT-k vásárlását közvetlenül a tévéken, a leírás alapján a művészek fotókat és grafikákat árulhatnak majd a tévézőknek.

A Samsung ezzel úttörő szerepet vállalt, egyetlen rivális okostévés vagy tévéokosító kütyüs cég sem állt még elő ilyen elképzeléssel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!