Még nem derült ki, hogy mennyibe is kerül majd a gamer luxustermék.

Idén is különlegességgel készült a tehetős gamerek számára a Samsung monitorfejlesztő csapata, az Odyssey Neo G8 a világ első 4K felbontás mellett 240 Hz képfrissítési sebességre képes megjelenítője. A 32 hüvelykes megoldás 16:9 képarányt használ, így a 4K alatt 3840×2160 pixel felbontást kell érteni.

Samsung Odyssey Neo G8Forrás: Samsung

Az élőben elsőként a CES-en megcsodálhatóvá váló monitor a csúcskategóriás gamer megoldások jókora részéhez hasonlóan hajlított kijelzőt használ, ám a megszokott 1500R-hez képest kevésbé agresszív 1000R ívvel, egyméteres sugarú körhöz illeszkedik a hajlítása. A tavalyi Neo G9-ben már látott Quantum Mini LED panelnek köszönhetően a vevőknek jó eséllyel nem lesz panaszuk a képminőségre, a HDR-es kép kiváló visszaadása érdekében a kijelző csúcs fényereje 2000 nit, a fix kontrasztaránya pedig iparágvezető 1 000 000:1-hez.

Az Odyssey család legújabb tagja gamer termék lévén persze rendelkezik hangulatvilággítással, a hátuljában lévő LED-ek a kijelző képe alapján változtatják a kiadott fény színét. A monitor egy DisplayPort 1.4 és kettő HDMI 2.1 porttal rendelkezik, több jelforrás csatlakoztatása esetén automatikusan váltogat a bemenetek között.

Egyelőre nem világos, hogy a Samsung Odyssey Neo G8 mikor és mennyiért kerül piacra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!