Itt az első légtisztítós fülhallgató

ible airvida e1
Ible Airvida E1 légtisztítós fülhallgató
Vágólapra másolva!
A használata során negatív ionokat bocsát ki a viselő arca elé.
Vágólapra másolva!

Bizarr kütyüvel érkezett a Consumer Electronics Show-ra a tajvani Ible, állítása szerint az Airvida E1 a világ első légtisztító funkcióval rendelkező fülhallgatója. A termék teljesen vezeték nélküli helyett nyakpántos kialakítású, az utóbbiba integrálta a gyártó a Breathing Pathway Eco Ion névre keresztelt technológiáját, a készülék a viselő arca elé negatív ionokat kibocsátva próbálja tisztítani a levegőt.

Ible Airvida E1 légtisztítós fülhallgató Forrás: Ible

Az Ible szerint a megoldása a levegőben lévő baktériumok, patogének, pollenek, allergének ellen is hatásos, a koronavírust állítólag azonnal képes hatástalanítani a szén-hidrogén kötéseinek felbontásával. Más esetekben a kibocsátott ionok egyszerűen hozzácsapódnak a levegőben szálló részecskékhez, emiatt azok nehezebbé válnak, majd a gravitáció hatására a földre esnek.

Ugyan a negatív ionos technológia önmagában feltehetően az elvárt módon működik, azonban nem világos, hogy az Airvida E1 ténylegesen képes-e bármi ellen említésre méltó védelmet nyújtani a viselők számára. Az aggodalom különösen mozgás közben és nem szélcsendes időben tűnik megalapozottnak, hiszen ilyenkor feltehetően egy szempillantás alatt elillannak a viselő arca elől az eszköz által generált ionok.

Még nem tudni, hogy mikor és mennyiért kerülhet piacra a termék, de fülhallgató nélküli változata már jó ideje kapható, a briteknél bruttó 185 fontba (80 ezer forintba) kerül. Az Airvida E1 akkus üzemideje folyamatos zenehallgatás és légtiszítás mellett 8 óra, csak légtiszító módban pedig 30 óra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!