Oroszországban váltak elsőként elérhetővé a nagy frissítéseik.

Az elmúlt hetekben egymás után röpködtek az Android 12 alaprendszert és OneUI 4.0 felületet hozó frissítések a Samsung drágább mobiljaira, hullámokban többek közt a Galaxy S21, a Galaxy S20, a Galaxy Note 20, továbbá a Galaxy Z széria tagjaira is megkezdődött a szoftver terjesztése.

Samsung Galaxy A72Forrás: Samsung

Mostanra eljutott odáig a Samsung, hogy a középkategóriás Galaxy A-széria frissítgetését is meg tudta kezdeni, a SamMobile beszámolója alapján a héten elsőként a Galaxy A52 és a Galaxy A72 modellekre vált elérhetővé az új szoftver, specifikusan az Oroszországban kártyafüggetlenül eladott telefonokra telepíthető. Ez megszokott eljárás a gyártó részéről, az A-széria esetében az orosz ügyfelek a kísérleti nyulak: ha nem panaszkodnak komoly hibákra, akkor a cég globálisan is elérhetővé teszi a frissítéseket.

Az elsőként frissíteni kezdett mobilok szintén nem okoztak meglepetést, hiszen stratégiai szempontból a Galaxy A52 és a Galaxy A72 voltak a Samsung tavalyi legfontosabb középkategóriás termékei, érthető módon a vállalat próbál odafigyelni a vevőik elégedettségére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!