Rejtett Face ID-val érkezhetnek az iPhone 14 Pro mobilok

iPhone 14 Pro, renderelt kép a szivárgások alapján
Vágólapra másolva!
Kapszula alakú, fúrt szelfikamera kerülhet a következő iPhone 14 Pro okostelefonok kijelzőjére, a Face ID-modult a panel mögé rejthetik.
Vágólapra másolva!

Bár elég messze van még az iPhone 14 széria szeptemberi bemutatója, de mivel az Apple több évre előre tervez, sok a szivárgás a következő modellekről. Legutóbb azt beszélték a jól értesültek, hogy az Apple megválhat a Face ID-tól, beágyazott ujjlenyomat-olvasó javára, a szenzorsáv megszüntetése mellett. @dylandkt forrásai szerint azonban más a helyzet.

iPhone 14 Pro, renderelt kép a szivárgások alapján Forrás: jon prosser

Ő úgy hallotta az iparági szereplőktől, hogy az Apple a képernyő mögé rejti a Face ID-modult, akárcsak a szelfikameráknál szokás egyes modelleken. Így a szenzorsáv valóban eltűnhet, a szelfikamerát a jobb képminőség érdekében azonban nem rejtik el, hanem kapszula formában a kijelzőbe fúrják a kivágását. Ez viszont csak az iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max modellnél lesz így, a sima iPhone 14-nél nem.

A rejtett Face ID funkcionalitása állítólag nem gyengül a jelenlegi megoldáshoz képest. Azt is többször emlegetik mostanában, hogy az Apple valóban végzett a mini modellel, így az iPhone 14 és az iPhone 14 Pro egyaránt 6,1 és 6,7 hüvelykes méretekben lesznek elérhetőek.