Idén a világvége is eljön

Elden Ring videojáték
Vágólapra másolva!
Míg korábban az év eleje általában csendesebb időszaknak számított a játékiparban, az elmúlt időszakban a nagy kiadók rájöttek, hogy ebbe az uborkaszezonba elég nagy sikerrel lehet beejteni egy-egy megjelenést. Ennek az lett a vége, hogy 2022 első pár hetében szinte csak pár napos szünetekkel váltják egymást igazi nagyágyúk, melyek közül most összeszedtük a legfontosabbakat és legnagyobbakat!
Vágólapra másolva!

PC-re jön a PlayStation egyik legsikeresebb játéka

Január 14-én valami olyan történt, amiről korábban nem gondoltuk, hogy megtörténhet: megjelent PC-re az eredetileg PS4-re még 2018-ban kiadott God of War. Persze, az utóbbi időben a Sony egyre több exkluzív játékát adja ki PC-re, de a Kratos kalandjait feldolgozó akciójáték kétségtelenül eddig a legnagyobb fogás. Konzolon közel 20 millió kelt el belőle, így nem csoda, hogy PC-sek körében is hatalmas az érdeklődés.

Kommandósok a szörnyek ellen

A neves Rainbow Six-sorozat egy mellékágat kapott január 20-án, aminek először a Quarantine (karantén) alcímet adták, aztán rájöttek, hogy mostanában ez nem túl szerencsés, úgyhogy a végleges neve Extraction lett. Itt a sorozat militarista beállítottságát keresztezik némi sci-fivel, arról van szó ugyanis, hogy a játékosoknak együttműködve kell megküzdenie egy parazitaszerű idegen fajjal szemben.

A zombik sem maradhatnak ki

Ha csak valami katasztrófa nem jön közbe, akkor február 4-én megjelenik a sokszor elhalasztott, közel hét éve készülő Dying Light 2. A lengyel Techland csapata hatalmas sikert aratott az első résszel, a folytatásban pedig nemcsak azt ígérik, hogy a korábbinál nagyobb, részletesebb városban kalandozva ölhetjük halomba a zombikat, hanem mellé még egy komoly történet is jár majd, ahol a játékos döntései befolyásolják a város sorsát és a történet végkimenetelét.

Világvége nyugaton

Nem kell már sokat várni a Sony első idei nagyágyújára sem, február 18-án érkezik ugyanis a Horizon Forbidden West, és ugyan eredetileg azt hittük, hogy ez már csak az új PS5-re jelenik meg, valójában érkezik PS4-re is. Az ígéretek szerint ez azonban nem lesz hatással a grafikára, ami az új konzolon mindenképpen elképesztőnek ígérkezik, és persze még több és változatos gépszörnyet kell majd eltennünk láb alól, ezúttal a posztapokaliptikus Egyesült Államok nyugati részén.

A Trónok harca szerzője is beköszön egy játékkal

Február 25-én jelenik meg az elképesztően nehéz, de egyben elképesztően kiváló játékairól (Dark Souls-sorozat) elhíresült FromSoftware új anyaga, az Elden Ring. A dolog érdekessége, hogy a játék fantasyvilágának és történetének alapját a Trónok harca szerzője, George R.R. Martin alkotta meg. Játékmenet tekintetében a legfontosabb változás, hogy a Dark Souls-sorozattal szemben itt most egy tágas, nyitott világban kalandozhatunk majd, és állítólag már nem is lesz annyira kegyetlenül nehéz, simán csak nagyon nehéz.

Visszatér az autózás legendája

Ezt követően szinte csak pár napot kell várni, és március 4-én érkezik a Gran Turismo 7, minden idők legsikeresebb autós játéksorozatának új része. Ez is a Sony nagy exkluzív címei közé tartozik, így a megjelenése csak PS4-re és PS5-re esedékes, és egyelőre viszonylag keveset tudni róla azon kívül, hogy az új konzolon nyilván elképesztően fog kinézni, és hogy tartalmilag a teljes szériából igyekeztek meríteni a készítők.

Újra meglátogatjuk a Zónát

Oké, az április 28-as megjelenésével már túl van az év első harmadán, de bónuszként még talán belefér a STALKER 2: Shadow of Chernobyl, főleg, hogy több mint egy évtizede várunk arra, hogy végre folytatást kapjon a mai napig közönségkedvenc első rész. Természetesen visszatérünk Csernobilba, a Zónába, ami minden korábbinál keményebb és kegyetlenebb hely lesz az új epizódban. Ráadásul a játék a vadonatúj Unreal Engine 5-ös grafikus motorra építkezik, így kifejezetten kíváncsiak vagyunk a látványvilágára.

Frissítés: a játék megjelenését elhalasztották december 8-ra.