Kinőtték a gyermekbetegségüket az Intel új processzorai

intel core processzor cpu alder lake
Intel Core processzor
Vágólapra másolva!
Elméletileg egyetlen játék indításakor sem kell többé trükközni.
Vágólapra másolva!

Váratlan problémával rajtolt el az ősszel az Intel tizenkettedik generációs Core processzorcsaládja, a felső kategóriás modellek hibrid felépítésének köszönhetően egyes játékok másolásvédelmei nem működtek alattuk, nem tudták mire vélni az energiahatékony és az erős magok kombinációját.

Intel Core processzor Forrás: Intel

A problémát javarészt sikerült megoldani a processzorok piacra kerülése előtt, azonban Windows 10 és Windows 11 alatt is akadt jó néhány játék, amelyeket maximum kerülőutas módszerrel, az alacsony energiaigényű processzormagok átmeneti letiltásával lehetett csak működésre bírni. Az Intel szerint mostanra megoldódott a probléma, nincs tudomása olyan játékról, amely teljesen naprakész Windows és játékverzió alatt problémákkal küzdene az Alder Lake termékcsaládjába tartozó processzorain.

Ez remek hír annak fényében, hogy a következő hetekben és hónapokban végre igazán terjedni kezdhet a termékcsalád, az Intel a múlt héten jelentette be a laptopokba szánt tagjait, az olcsóbb asztali számítógépes modelljeit, továbbá az utóbbiakhoz tartozó, megfizethetőbb alaplapi lapkakészleteket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!