Elárulták, hogy mennyi pénzt fizetett 2021-ben a fejlesztőknek az Apple

Apple appok
Vágólapra másolva!
60 milliárd dollárt fizetett ki a fejlesztők számára tavaly az Apple, az eladások az ünnepek alatt rekordot döntöttek.
Vágólapra másolva!

Az Apple elárulta, hogy az App Store alkalmazásboltjának 2008-as indulása óta immáron több mint 260 milliárd dollárt fizetett ki a fejlesztőknek. 2020 végén még 200 milliárdról beszélt a cupertinói cég, így hamar kiderül, hogy 2021-ben 60 milliárd dollárt kerestek a platformon a fejlesztők.

Apple appok Forrás: Apple

Az Apple szerint a felhasználók minden eddiginél több pénzt költöttek karácsony és újév között. Pontos számot ugyan nem említettek, vélhetően azért, mert a világ számos pontján perekkel néz szembe az Apple: a fejlesztők és a hatóságok is sérelmezik az indulás óta létező úgynevezett „Apple-adót", amit a cég levon minden egyes vásárlásból.

Bár alapvetően sokak szerint jogos, hiszen rengeteg ember számára válik így elérhetővé egy tartalom, biztonságos és kontrollált környezetben, ráadásul az App Store fenntartása és működtetése is pénzbe kerül. A nyomás azonban nem enyhül, és valószínűleg nem lesz vége ott a történetnek, hogy 2020-ban 15 százalékra csökkentette a díjat a cég azoknál, akik éve 1 millió dollárnál kevesebbet keresnek.