Mégsem állította le a PS4 gyártását a Sony

konzolvásárlás 2014 ps4 playstation 4
A hostess holds a remote of a Playstation 4 at the Sony booth during the China Joy fair in Shanghai on July 31, 2014. The gamer fair China Joy (China Digital Entertainment Expo & Conference) opens its doors from July 31 to August 3, 2014. Sony said on July 31 it saw a $261 million first-quarter net profit thanks to brisk sales of its PlayStation 4 console and a weak yen, but said it still expects a full-year loss. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
Nem tud eleget előállítani az utódjából, így idén további egymillió készülhet belőle.
Vágólapra másolva!

Egyszerre került fantasztikus és rendkívül kényelmetlen helyzetbe a Sony, a Bloomberg informátorai szerint kénytelen volt még tovább kitolni az előző generációs PlayStation 4 gyártási idejét, miután továbbra is képtelen eleget előállítani az utódjából.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Johannes Eisele

A munkájuk megőrzése céljából névtelenségbe burkolózó források szerint a vállalat 2021 végén teljesen le kívánta állítani a PlayStation 4 gyártását, azonban a jelenlegi helyzetre való tekintettel az idei év során további 1 millió darab készülhet belőle.

A 2013 végén piacra került PS4 termékcsalád tagjaiból tavaly nyár közepéig 116,6 millió darabot értékesített a Sony.

Ez az állapot keserédes a cég számára, hiszen a PlayStation 4 vártnál is sokkal hosszabb életciklusa anyagilag fantasztikus, mindeközben viszont lassítja a PlayStation 5 térnyerését. A játékkiadók és a játékfejlesztők sokkal hosszabb ideig kénytelenek számolni a régi konzollal, elkészíteni rá az új termékeiket, ez viszont produkciós valóságok miatt egyre inkább akadályozhatja őket az új hardver képességeinek kihasználásában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!