Kerülőúton tér vissza az Apple kütyüire a Fortnite

fortnite videojáték
Fortnite
Vágólapra másolva!
A GeForce Now játékközvetítő szolgáltatáson át lesz játszható.
Vágólapra másolva!

Lassan másfél éve nem érhető el az Apple App Store és a Google Play Áruház kínálatában a Fortnite mobilos változata, miután a fejlesztő Epic Games a boltok kötelező jutalékfizetési igényét kikerülve kirakatta azokból a termék szűrét. Emiatt iPhone és iPad eszközökre 2020 augusztusa óta egyáltalán nem telepíthető a Fortnite, míg az androidos kütyükre lehetőség van egyéb forrásokból installálni.

Fortnite Forrás: Epic Games

Most az Epic és az NVIDIA közös bejelentésben tudatták, hogy a belátható jövőben a számítógépes játékok felhőben történő futtatására kitalált GeForce Now-on keresztül visszatér az iPhone-okra és iPadekre a Fortnite. A megoldásnak mellékízt kölcsönöz, hogy az Apple mondvacsinált okokból a GeForce Now appját sem engedi be az App Store-ba, így csak a Safarin át érhető el a szolgáltatás.

A felek szerint a játék irányításához nem kell gamepad vagy egér-billentyűzet kombináció, a GeForce Now érintőkijelzős vezérlést lehetővé tevő új modulján keresztül ugyanúgy játszható lesz, mint az eszközökre korábban létezett natív verzió. A modult más fejlesztők is implementálhatják, hogy lehetővé tegyék mobileszközökön a játékaik érintős vezérlését.

A Fortnite új változata mától elsőként zárt béta formában érhető el az iEszközökre, a szélesebb körű kiadása előtt az Epic és az NVIDIA tesztelni kívánják a szerverkapacitást és az érintős vezérlést.

A játék kerülőúton való visszahozása nem ideális, hiszen így az iPhone-on vagy iPaden többet és komolyabban játszók rá fognak kényszerülni a GeForce Now fizetős csomagjának megvásárlására, ráadásul a felhős streamelés miatt megfelelő sávszélességű, nagyon alacsony késleltetésű, említésre méltó adatforgalmi limittől mentes netkapcsolatra lesz szükségük.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!