A játékfejlesztőknél már több száz landolt a kézikonzolból.

Gyártási és szállítási nehézségek miatt a tavalyi év vége felé füstbe ment a Valve terve, nem volt képes decemberben megkezdeni a Steam Decket előrendelt gamereknek a kézikonzol leszállítását. A helyzet bejelentésekor azt ígérte, hogy a termékre leggyorsabban lecsapott vevők várhatóan februártól kezdve számíthatnak majd a kütyüik megérkezésére, most pedig január közepén sikerült ezt megerősítenie, a második hónap végétől kerülhetnek a kiszállítást végző futárszolgálatokhoz a csomagok.

Steam DeckForrás: Valve

A kényszerű halasztásnak szerencsére előnyei is voltak, a vállalat mostanra több száz modellt tudott eljuttatni a fontosabb fejlesztőknek, hogy azok tesztelhessék a játékaik futását a Steam Decken, javításokat és optimalizációkat tegyenek elérhetővé hozzájuk.

Emellett a csúszással a Valve illetékesei kaptak pár plusz hónapot a kézikonzol Linux-alapú Steam OS 3.0 rendszerének továbbfejlesztésére, így a vevők legalább az első naptól fogva jobban működő, játékok szélesebb körével kompatibilis terméket használhatnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!