Tájékoztató e-mailt sem küldött nekik, de az előfizetési díját levonta tőlük.

Kellemetlen helyzetbe kerültek a FOSTA-SESTA törvény 2018-as életbe lépésével az egyesült államokbeli szexmunkások. Az elméleti síkon a szexuális célú internetes emberkereskedelemre való lecsapásra kitalált szabályozás miatt a különböző webhelyek egymás után tiltották ki a felnőttiparból élőket, miután nem kívántak jogi felelősséget vállalni az általuk megosztott tartalmak miatt.

A kép csak illusztrációForrás: Getty Images/iStockphoto/Vadimguzhva

Most valamilyen oknál fogva váratlanul a LinkTree is felébredt, a szolgáltatást használók a benne létrehozott oldalukon linkgyűjteményeket oszthatnak meg. Az internetes szexmunkásoknak ez jól jön, hiszen többféle webhelyen is kínálják a tartalmaikat és a szolgáltatásaikat, így egyetlen linken keresztül el tudják igazítani az érdeklődőket, hogy az internet melyik szegleteiben találhatóak meg.

A LinkTree tájékoztatása szerint a szexmunkások által a platformján megosztott linkek sértik a közösségi irányelveit, mivel való életbeli szexuális szolgáltatásokat reklámoznak. Az nem világos, hogy ennyi év után miért pont most csapott le az érintettekre, miért nem volt hajlandó a kitiltásukról legalább egy tájékoztató e-mailt küldeni nekik, továbbá miért vonta le sokuktól a kitiltásukat követően a LinkTree Pro havidíjas csomagjának 6 dolláros díját.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!