A Sony saját fejlesztői kardoskodtak a PC mellett

god of war 2018 sony playstation 4 videojáték
God of War (2018)
Vágólapra másolva!
Nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy jöhessenek a másik platformra az exkluzívok.
Vágólapra másolva!

Pénteken óriási kritikai siker kíséretében elérhetővé vált a rebootolt God of War számítógépes változata, a Sony saját tulajdonú Santa Monica Studiója által fejlesztett játék eredetileg 2018 tavaszán jelent meg PlayStation 4-re. A Horizon Zero Dawn és a Days Gone után ez a japán konzolgyártó harmadik PS4-exkluzívnak szánt terméke, ami végül számítógépeken is játszhatóvá vált.

God of War (2018) Forrás: Sony

A megjelenés kapcsán a Game Informer meginterjúvolta a játék rendezőjét és vezető íróját, Cory Barlog pedig elárult egy eddig nem ismert érdekességet a PlayStation-exkluzívok számítógépekre való portolása kapcsán: a Sony saját fejlesztőstúdióinak dolgozói kezdtek el kardoskodni mellette.

Állítása szerint a döntéshozóknak egy idő után elegük lett a nyaggatásból, így vehette kezdetét kísérleti jelleggel a projekt.

Üzletileg eddig nagy sikernek bizonyult a pár éves PlayStation-exkluzívok számítógépekre való kiadása, következőre valamikor idén az Uncharted: Legacy of Thieves Collection jelenik majd meg a platformra, ez az Uncharted 4: A Thief's End és az Uncharted: The Lost Legacy játékokat tartalmazza.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!