Teleszemeteli az Edge böngészőt a Microsoft

microsoft edge
Szűk körben már tesztelhető a kérdéses jelentőségű menü
Vágólapra másolva!
A jövőben a YouTube-csatornákra való feliratkozást is segítené.
Vágólapra másolva!

A Google Chrome technológiájára épülő új Edge böngésző általánosságban véve kompetenssé vált, nem hiányoznak már belőle fontos és hasznos funkciók. Most egyre inkább úgy tűnik, hogy jobb híján a Microsoft illetékesei elkezdik kéretlen és szükségtelen extrákkal teletömni, mert valamilyen oknál fogva úgy gondolják, hogy ezek javíthatnak a versenyképességén.

Szűk körben már tesztelhető a kérdéses jelentőségű menü Forrás: Leopeva64 / Reddit

A legújabb furcsa fejlesztés a YouTube-csatornák oldalain bukkant fel az Edge fejlesztői kiadását használó tesztelőknél, a címsáv jobb szélén megjelenő ikonra kattintva beugrik egy lebegő felület.

Ezen a nézett csatorna profilképe, neve, bemutatkozása, feltöltéseinek száma, feliratkozóinak száma, továbbá a legutóbb elérhetővé tett videói láthatóak, plusz egy gomb lehetővé teszi a gyors feliratkozást és leiratkozást a netezők számára. Végül a felület alján van még egy további link, amelyet lekattintva betölthető a YouTube-on követett csatornák listája.

A jelenleg szűk körben tesztelt új menü biztosan nem fog felháborodást kiváltani az esetleges széles körű elérhetővé válásakor, egyszerűen csak szükségtelennek tűnik. További érdekesség, hogy az újdonság nem mászik a felhasználók arcába, a kevésbé figyelmes netezőknek talán fel sem tűnik majd, így végső soron ez a fejlesztés is csatlakozhat a böngésző rejtettnek mondható extrái közé.

Ami szintén felveti a kérdést, hogy mi értelme volt foglalkozni az elkészítésével.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!