Nem remekelt a Samsung Galaxy S21 széria

Samsung Galaxy S21
Vágólapra másolva!
Több mint 300 millió okostelefont gyártott tavaly a Samsung, de a Galaxy S21 széria nem teljesített jól.
Vágólapra másolva!

A The Elec forrásai szerint a Samsung 2021-ben nem tudott annyi okostelefont leszállítani, mint szeretett volna. Ennek több oka is van, az egyik állítólag a Galaxy S21 széria.

Samsung Galaxy S21 Forrás: bgr

Tavaly több mint 300 millió mobilt gyártott le a Samsung, ebből majd 240 milliót saját maga, a többit a partnerei, például a Wintech és a Huaqin. A Galaxy S21 szériából nagyjából 25 millió került a fogyasztókhoz, ami nagyjából ugyanannyi, mint a Galaxy S20 szériánál – pedig 2021-ben nem volt házon belül riválist jelentő Galaxy Note frissítés. Az előző években a Galaxy S szériák 35-40 milliós darabszámban fogytak (arra nem tértek ki a jelentésben, hogy a visszaesést a jelentősen megemelkedett vételárak is befolyásolhatták).

A tervezettnél gyengébb számok oka még állítólag a globális chipválság, valamint az, hogy a Samsung gyártási kapacitásának nagyja Vietnámban található, ahol a működésnek szintén nem kedvezett a világjárvány.

Az eladások nagyja állítólag a Galaxy A és M szériákból származott. 2022-ben a Samsung 334 millió okostelefont szállítana le.